Hozam termelő 1 x 1

Hogyan termeljünk profitot a befizetéseinkből?
Alap tudás – brutális haszon!

Önnek is van biztosítása, de azt sem tudja, hogy mi is az a Unit Linked?

Egyszerű lesz, mint az 1 x 1. Amit tudni kell hozzá, már az általános iskola alsósai is tudják.
Ezt pedig osztásnak és szorzásnak hívják. És semmi más nem kell hozzá!

Csináljuk szépen sorban:

A befizetett pénzt nem Forintban tarja a Biztosító a számlánkon, hanem befektetési egységekben (unit linked). Ebből adódik, hogy darab (db) lesz a mértéke. A váltás napjától egészen addig, amíg vissza nem váltjuk ez a darabszám lesz nyilvántartva a számlánkon.
A befektetési egységeket napi árfolyamon tartják nyilván. Olyan ez, mint a benzin árfolyama, napról napra változik, de minden nap tudjuk, hogy mennyibe kerül. Ha minden nap felírjuk, akkor lesz egy listánk amiből bármikor meg tudjuk mondani, hogy az adott napon mennyibe került. Sajnos a jövő árfolyamairól nincs lista.
A Biztosítónak van kb. harminc olyan befektetési eszközalapja, ami közül választani lehet (hazai és külföldi részvény, kötvény, nyugdíj alapok…). Erről minden ügyfél kap egy füzetet, amit legalább egyszer érdemes elolvasni. Vannak kockázatosabb, de nagyobb hozamot hozó vagy biztonságosabb, de kisebb hozamot hozó eszközalapok.

Lássuk a konkrét példát! Az adott napon, amikor befizetünk, megjelöljük azt az alapot amibe szeretnénk tenni a pénzünket.

Matek: Befizetett pénzt elosztják a befektetési eszközalap árfolyamával és lesz X darab befektetési egységünk

Amikor azt gondoljuk, hogy visszaváltjuk a meglévő befektetési egységünket, mert változik a piac és szeretnénk eltenni a profitot, vagy más alapba tennénk a pénzünk, hogy ott nagyobb hozamot érjünk el (pl. kötvényből részvénybe), a következő “tudomány”.

Matek: Meglévő befektetési egység darabszáma szorozva az aktuális napi árfolyammal, megkapjuk a tőkénk jelenlegi értékét Forintban.

Ha az egységár nagyobb lett visszaváltáskor, mint a befektetéskor, akkor nyertünk az ügyleten, és növekedett a tőkénk, ha kisebb, akkor sajnos pénz veszítettünk.

TOVÁBBI KÉRDÉSEIM VANNAK, VÁLASZT KÉREK MOST >>