Project Description

Hogyan kerülhet Ön is a felső középosztályba?

Napjaink egyik legfontosabb kérdése, hogy mi lesz a nyugdíjjal. Ma már köztudott, hogy kevesebb ember hozzájárulása fedezi egyre több ember nyugellátását.  Európa gazdasága egyre kevésbé tud versenyt tartani a globális kihívásokkal. A jóléti rendszereket folyamatosan reformálják és a nyugdíjba vonulás ideje egyre jobban kitolódik. A nyugdíjhelyzet égető kérdés mindannyiunk számára. A nyugdíjunk minősége már csak magunkon múlik, nem lehet várni arra, hogy az állam megoldja ezt a helyzetet helyettünk.

Tudjuk azt is, hogy az átlagos öregségi nyugdíj az átlagkeresetünk kevesebb mint 70%-a. Ez jelentős bevételkiesés egyik napról a másikra, miközben sajnos a kiadásink nemhogy csökkennének, hanem még növekszenek is, de a nyugdíjas éveink életminősége kizárólag rajtunk múlik.

Tudja Ön, hogy mi a megfelelő nyugdíj összege? Nemzetközi gazdasági szervezet által meghatározva a megfelelő nyugdíj összege az aktív évek alatt megkeresett havi összeg 70 %-a. Mi a véleménye Önnek erről? Önnek ez a megfelelő nyugdíj?

A válasz logikusan az lenne, hogy igen elegendő, hiszen életünk során havi keresetünk 30 %-át megtakarításra, váratlan események ellen kellene fordítanunk. Nyugdíjas éveinkben pedig ilyen fajta megtakarításra nem lenne szükségünk. No de ha most mi tudatosan félretesszük a pénzünket – megtakarítunk -, hogy nyugdíjas éveinket anyagilag függetlenül tudjuk élni, akkor nyugdíjasként akár úgy élhetünk mint tőlünk nyugatabbra élő sorstársaink.

Hogy jelenleg, miért élnek tőlünk nyugatabbra a nyugdíjasok pazarul? A válasz egyszerű! A munkavállalók ott egész életükben tudatosan készülnek azokra az éveikre, amikor majd aktív munka helyett passzív jövedelemből szeretnének megélni. Az öngondoskodás szükségességében nem kételkedve a legtöbben rendszeresen, akár kisebb összegekből építették fel megtakarításaikat, miközben “jó járulékfizetőként” az állami nyugdíjrendszerből is megfelelő arányban részesedhetnek. Mindezek közösen már elegendőek lehetnek arra, hogy ha nem is aktív éveik színvonalán, de legalábbis tisztességes módon élhessék le életük utolsó harmadát. Ezt továbbgondolva mondjuk azt, hogy akár jobban is élhetünk nyugdíjasként, mint aktív dolgozóként. Hiszen, nem ez életünk leghosszabb, legpihentetőbb nyaralása? Élvezzük és gondoljunk arra, hogy ezért megdolgoztunk és tekintsünk rá JUTALOMKÉNT!

Legyen tisztességes, biztonságos, egyszóval PROFI nyugdíjunk! Kezdjük el ma, mert az idő pénz! Keressen minket bizalommal.

KÉREK TÖBB INFORMÁCIÓT>>