Project Description

Elkezdené már ma a nyugdíj-megtakarítást?

Egy nyugdíj célú megtakarításban annál magasabb összeg lesz elérhető nyugdíjba vonulásunk napján, minél hamarabb elindítjuk. Ezért érdemes kifogás keresés helyett belekezdeni már ma!
Mi magunk is tudjuk, hogy minden életszakaszban lehetnek fontosabbnak tűnő pénzügyi célok, mint a nyugdíj. Azonban, ha halogatjuk a döntést, akkor a saját zsebünkből húzunk ki a pénzt, akár több millió forintot is. Most felsorolunk néhány kifogást, ami a nyugdíjunk útjába állhat – hibásan.

 1. “Fiatalok vagyunk, messze még a nyugdíj! Először az élvezni akarjuk az életet!”

  Igaz, ami igaz feledhetetlen érzés, amikor az első fizetésünk megjelenik a bankszámlán. Az érzés hasonló lehet ahhoz, mint amikor valaki hosszú idő után fényt lát az alagút végén, mint a sivatagban megjelenő oázis képe. Torz képként ekkor azt gondoljuk, hogy akkor ezt most mind elkölthetjük, de és ezt már nagyanyáink is mondogatták, hogy fizetésünk legalább 30 %-át félre kell tennünk váratlan helyzetekre, illetve jövőbeni céljaink megvalósításhoz. Nézzünk egy példát!
  Amennyiben mondjuk 25 évesen elkezdünk félretenni havonta 15 000 forintot (éves bruttó 7%-os hozam mellett), akkor lejáratkor 46 139 667 forintot tudunk megtakarítani. Ez 10 éven keresztül havi 384 497 forintnyi nyugdíj kifizetésére elég.

 2. “Először mindent pénzt lakásra kell fordítani”

  Az első fizetések mámorából egy-két éven belül felébredve, rádöbbenünk, hogy el kell kezdeni lakásra gyűjteni. A 30-as éveinkhez közeledve már saját lakásban szeretnénk élni, és ekkor magas összegű, drága hitelekkel megvásároljuk első lakásunkat. Ekkor jön a kifogás, hogy a hitel törlesztése mellett már nem marad nyugdíj célú megtakarításra. Azonban vannak olyanok is, akik még emellett is tudnak nyugdíj célra fordítani. Tehát  a lakás- és nyugdíj cél  együtt és egyszerre is megvalósítható. Ha mondjuk 30 évesen indítjuk el a nyugdíj-programunkat és az előző pont szerinti paraméterek szerint járunk el (havi 15 000 Ft, éves bruttó 7% hozam), akkor nyugdíjba vonulásunkkor 31 949 307 forintra számíthatunk. Ez 10 éven keresztül havi 266 244 forintnyi nyugdíj kifizetésére elég. Az 5 “várakozási idő” miatt 15 millió forinttól esünk el!

 3. “Bővül a család, most nincs pénz nyugdíj megtakarításra”

  Már a saját lakásunkban élünk, amivel 20-25 évre adósodtunk el. Ez a keresetünk jelentős részét felemészti, azonban 35 éves korunkra már gyermeket(gyermekeket) vállalunk. Ez teljesen életszerű, viszont azt is tudjuk, hogy a gyermek felnevelése nem olcsó mulatság, így ezen életszakunk kifogása a gyermekek költségei miatt keletkezik. Nézzük ez a kifogás mennyi pénzünkbe kerül. Hozzátesszük egy 35 évesen elindított nyugdíjprogram is lehetőséget biztosíthat szép tőkére, hiszen van még 30 évünk. Szóval havi 15 000 forintot teszünk félre, évi bruttó 7% hozammal, akkor 65 éves korunkra 21 831 777 forint gyűlik össze, ami 10 éven keresztül 181 931 forint nyugdíj kiegészítést eredményez. Ez a kifogás újabb 10 millió forintunkba került.

 4. “Ha visszafizettem a lakáshitelt, majd akkor félreteszek”

  45-50 éves korunkban már nem változnak olyan hirtelen a körülményeink. A gyerek(ek) felnőttek, van munkák, fizetjük a hitelünket. Még most sem lenne késő félretenni, de még mindig halogatjuk az időpontot. Ebben az életszakaszban már a legtöbb embert foglalkoztatja a nyugdíj gondolata, de kifogás még itt is van. Van még idő, majd ha kifut a lakáshitel! Elég lesz akkor elkezdeni. De mit mondanak a számok.
  45 évesek vagyunk, havi 15 000 forintot szánunk a nyugdíjunkra, ami a következő 20 évben éves bruttó 7 %-kal kamatozik. Az összeg összesen 9 474 878 forint. Szintén azt feltételezzük, hogy ebből 10 évig szeretnénk élni, ami havi 78 957 forintot jelent.

Életünk során a kifogások 35 millió forintot ölelnek fel. Érdemes ennyi pénzt veszni hagyni?

Győzzük le kifogásainkat és PROFI nyugdíjunk lesz!

SZERETNÉK MÁR MA INDULNI>>