Project Description

Hogyan védekezhetünk a leggyakrabban előforduló kritikus betegségek pénzügyi hatásai ellen?

Szomorú tények, hogy hazánkban évente minden negyedik ember vesz igénybe kórházi ellátást, ami személyenként átlagosan 8 kórházban eltöltött napot jelent, valamint hogy több mint 59 ezer férfi és több mint 58 ezer nő hal meg rákos megbetegedésben, krónikus légzőszervi, szív- és érrendszeri betegségben, illetve a cukorbetegség különböző szövődményeiben.

Ezek után felmerül a kérdés, hogy belegondoltunk-e már abba, hogy egy kritikus betegség hogyan változtatja meg életünket és családunk mindennapjait? Nem csak lelki konfliktust okoz, hanem anyagit is. Vajon mennyibe kerül az ingyenes kórházi ellátás? Nem feltétlenül csak az jut eszünkbe, hogy a jobb ellátás reményében hálapénzt adunk azoknak, akik a gyógyulásunkhoz hozzájárulnak, sokkal inkább az, mennyi jövedelemtől esünk el egy hosszan tartó betegállomány során. Mennyibe kerülnek a gyógyszerek, vagy a rendszeres ellenőrzésre járás útiköltsége, vagy akár csak a parkolási díjak. Sokan átsiklanak ezek felett, pedig a legtöbb esetben fenekestül felforgatják az érintett család költségvetését. Ilyenkor felmerül a kérdés, vajon rendelkezünk-e akkora jövedelemmel, hogy fedezze a kórházi ellátás vagy az otthoni ápolás költségeit?

A másik amire gondolnunk kell, hogy tudjuk-e pótolni a súlyos betegség esetén kieső jövedelmet? Súlyos pénzügyi zavart jelenthet egy család életében a betegség miatt megnövekedett kiadások összege, ráadásul ha még a betegség következtében a bevételek egy részétől is elesünk, akkor mindennapi kiadásaink szenvednek csorbát.
Sajnos az ilyen helyzetekben legtöbben elmondhatjuk, hogy korábbi életszínvonalunkat nem tudjuk megőrizni. Ilyen esetekre fel kell készülni pénzügyi stratégiával, hogy ki tudjunk küszöbölni egy esetleges maradandó egészségkárosodással járó megbetegedést.
Milyen lehetőségeink vannak a jövedelem-kiesés pótlására? Felelős személyként előre gondoskodhatunk a családról és eladhatjuk kockázatunkat egy biztosító társaságnak havonta akár 5 000 -10 000 ezer forintért, vagy hozzányúlhatunk egyéb célra félretett megtakarításainkhoz – ezzel azonban veszélyeztetjük a másik cél megvalósulását.

Miért folytatunk struccpolitikát? Miért gondoljuk úgy, hogy velünk ez nem történhet meg? Minden negyedik ember szorul kórházi ellátásra évente. Ez azt jelenti, hogy Önnek 25% esélye van rá az elkövetkező egy évben. Van rá megoldás, hogy levegye ezt a súlyos terhet a hozzátartozói válláról.

Készüljön fel Ön is az előre nem látható eseményekre és anyagi biztonságban tudhatja családját a válságos időkben! Segítünk Önnek a legmegfelelőbb programot kiválasztani!

SZEMÉLYES TANÁCSADÁST KÉREK >>