Project Description

Váratlan balesetek

Baleset szinte bárhol és bárkivel megtörténhet. arra, hogy ebben mennyi igazság van, sokszor csak utólag jövünk rá. Lehetünk bármilyen elővigyázatosak, mások figyelmetlensége miatt ebben az esetben is törtéhet velünk egy váratlan, valamint lelkileg és anyagi szempontból egyaránt terhet jelentő esemény. 

Felkészült már előre egy esetleges balesetere, amely Önnel vagy bármely családtagjával is megtörténhet? Tudja, hogy ha Ön vagy valamely családtagja balesetet szenved, és emiatt hosszabb időre kiesik a munkából, akkor miből finanszírozza családja megélhetését és a gyógyulása miatt növekvő egészségügyi vagy ápolási kiadásokat?

Az állami rokkantsági ellátásra vonatkozó szabályok megváltoztak, melynek következtében ha súlyos balesetet szenved Ön vagy valamely családtagja, akkor nem biztos, hogy jogosultak lesznek állami rokkantsági ellátásra.

A KSH adatai szerint 
          – személysérüléses közúti balesetek száma Magyarországon egy évben:      20 750 db
          – munkabalesetek és otthoni balesetek száma Magyarországon egy évben: 19 787 db

Sokan úgy gondolják, hogy ilyen esetekben majd fizet a társadalombiztosítás. Azonban tisztában van azzal, hogy a jóléti szolgáltatások köre jelentősen szűkült? Jelentősen csökkent a táppénz és a rokkantsági nyugdíj, helyette – új, szigorított feltételek mellett – szociális járadékot folyósítanak. Mindez azt jelenti, hogy nincs alanyi jogon járó rokkantsági nyugdíj.

Tudja Ön, hogy a bekövetkezett baleset után mennyi pénzre lesz szüksége? Biztosan elég lesz? Nézzük meg, hogy milyen költségei merülhetnek fel.

  1. Azonnali kiadások: orvosi költségek, jelzálog, autóhitel, egyéb kölcsönök, illeték, temetés költsége, bármilyen adókötelezettség, tartozás.
  2. Folyamatos kiadások: élelmiszer, háztartás, közüzemi számlák, közlekedés, ruházat, biztosítások, rendszeres megtakarítások és befektetések.
  3. Jövőbeli kiadások: iskoláztatás, életpályakezdés, nyugdíj.

Gondoljon arra is, hogy ilyen esetben több költsége adódik ,hiszen gyógyszert, gyógyászati segédeszközöket vesz, vagy ápolásra szorul. Esetleg magán egészségügyi szolgáltatást szeretne igénybe venni, hogy ne kelljen várnia egy műtétre vagy egyéb gyógyító eljárásra.

Ezek után nézzük meg, hogy mekkora összegű jövedelemkiesésre számíthat, ha nem tud dolgozni. Egy bruttó 330 000 Ft fizetést feltételezve, az ön fizetési kiesése egy hónapra vetítve 54 000 Ft, amennyiben csak 30 napig nem tud munkába állni. Ez 25%-os jövedelem kiesés jelent Önnek és családjának.

Milyen lehetőségek vannak a jövedelem-kiesés pótlására? Felelős személyként eladhatja kockázatát egy biztosító társaságnak, melynek során alacsonyabb rendszeres befizetésével védelmet nyújt Önnek, ha bekövetkezik egy váratlan baleset. Hozzányúlhatunk egyéb célra félretett megtakarításinkhoz, de ezzel veszélyeztetjük egyéb céljaink megvalósulását. Valamint rászorulhatunk mások segítségére, amely jelentheti akár a családi, baráti segítsége, de előfordulhat, hogy banki (vagy egyéb) hitel felvételére kényszerülünk.

Ma már számos megoldás létezik, amellyel felkészülhetünk a váratlan helyzetekre. Ezen biztosítások védelmet nyújthatnak saját magunk, szeretteink, gyermekünk betegsége esetén (akár még orvosi vizsgálatok megszervezésével is, és ezek mellett telefonos segítséget is igénybe vehetünk a hét minden napján a nap 24 órájában). Természetesen a biztosítások védelmet tudnak nyújtani bármilyen balesetből, vagy egyéb váratlan eseményből származó jövedelem kiesés esetére, illetve igénybe vehetünk olyan készpénzes védelmet is amely egyösszegű kifizetést biztosít 32 rettegett betegség esetére.

Mi segítünk Önnek felmérni azokat az életkockázatokat, amelyek családja anyagi biztonságát veszélyeztethetik és igényei, jövedelmi helyzete ismeretében megoldási javaslatokat dolgozunk ki Önnek ezek kivédésére.

 

SZEMÉLYES TANÁCSADÁST KÉREK >>