Miért a gyermékenek kell kifizetni az Ön lakáshitelét, ha Önnel történik valami?

Belegondolt már abba, hogy ki fogja kifizetni az Ön lakáshitelét, ha Önnel bármi rossz történnik? Ugye még nem. Sajnos a nyugalmi állapot nem tart örökké. Ha pedig valami történik az ember életében az általában rossz felé viszi a  család életét.

Rohanó életünkben minden a pénz körül forog. Többet tanulunk, hogy jobb állasunk legyen. Többet dolgozunk, hogy jobb színvonalon éljünk. Mindezek mellett, azonban nem foglalkozunk magunkkal többet.

Először is befejezzük az iskolákat, megkeressük a legjobb állást, veszünk egy lakást, amit aztán berendezünk, beszerzünk egy autót és utána jó esetben családot alapítunk. Mire ide elérkezünk gondoljuk végig, hogy mekkora anyagi teher van a vállunkon? Mindennapi kötelességünk teljesítéséhez egyre többet és többet dolgozunk. A család gyarapszik. De ki gondol arra, hogy ez a “töretlen” felfele ívelő pálya egyszer csak megszakad?

Tegyük ezt most meg!

János 35, Sára 32 éves. Két pici gyermekük van, Zsófi 7, Misi 5 éves. Mindketten dolgoznak, János bruttó bére 310 000 Ft, Sáráé 220 000 Ft. Nettóban 231 150 és 164 100 Ft-ot utal a munkáltatójuk a számlájukra. 6 évvel ezelőtt (2010-ben) vásároltak egy lakást, melyre 10 millió Ft hitelt vettek fel, 15 éves futamidővel. Havi törlesztő részletük  85 000 Ft.
Sajnos János egy véletlen folytán autóbaleset szenved. Kiesik a munkából 6 hétre. Ekkor van-e a családnak fedezete a további életre. Hitel, mindennapi költségek…
Sajnos Sárának gyógyíthatatlan betegsége van, korábbi bérének töredékét kapja. Hitelük összege nem változik, kiadásaik növekszenek.

A fenti példánkban a legrosszabbat még el is kerültük, de bárkivel, bármikor, bármi megtörténhet! Gyermekeink miért kezdjék felnőtt éveiket azzal, hogy még szülei adósságát róják?

Gondoljunk előre a váratlan helyzetre! A jelenben élünk, de céljaink a jövőben vannak.