Hogyan lehet PROFI nyugdíjam, ha külföldön dolgozom?

A külföldi munkavállalás nagyon sok magyar állampolgár anyagi problémáját oldja meg és teremt jobb megélhetést a mindennapokban. Sokkal jobban tudnak a külföldön dolgozók boldogulni, mintha itthon dolgoznának. Aki felelősen gondolkodik saját életével kapcsolatban, az nem csak a jelenre gondol, hanem gondol a saját öregkorára is.

A nyitott határoknak köszönthetően ma már csak a munkakedvünk szab határt a megkereshető pénz nagyságának. A legtöbben úgy gondolják, hogy a magasabb jövedelemért lemondanak jelenlegi kényelmükről, vagy gondolják azt, hogy egy-két év külföldi munkával jobb életet teremthetnek maguknak itthon.

Fontos kérdésként merül fel, hogy a külföldi munkavégzés hogyan számít bele a magyarországi nyugdíjba. Ha valaki más országban dolgozik, a nyugdíjjogosultság kiszámításánál ezt az időt is figyelembe veszik, ha az adott országgal van kétoldalú nemzetközi egyezményünk. Ha nincs akkor sajnos a hazai és a külföldi szolgálati időt nem lehet egybe számítani. Így akinek 20 évnél kevesebb magyar szolgálati ideje lesz, az nem kaphat Magyarországon öregségi nyugdíjat.

ÖNGONDOSKODÁS jelentheti akár az itthon munkát vállalók, akár a külföldön dolgozók biztos, PROFI nyugdíját.
A saját felelősségünk gazdálkodni életünk során az anyagi függetlenségért!

Megkeresett pénzünket ma már számos befektetésben elhelyezhetjük, legyen szó hazai valutában kapott juttatásról, vagy más valutában – itt elsősorban Európában használatos EUR-ra gondolunk.

Célszerű a külföldön megkeresett többletjövedelem egy részét, vagy akár egészét az nyugdíjunkra félretenni. Európában akár csak Magyarországon igen szigorú követelményeknek kell megfelelni, ahhoz a 65. életévét betöltött nyugdíjas jogosult legyen öregségi nyugdíjra. Ilyen követelmények lehetnek munkavégzéssel szerzett szolgálati idő, helybenlakási idő, egyéb idők figyelembe vétele (felsőfokú tanulmányok folytatása, gyermeknevelési időszak…)

Nézzünk néhány példát:

  • Belgiumban a 65. életév betöltésétől legalább 45 év munkaviszony meglétét kell igazolni a öregségi nyugdíj megállapításához
  • Dániában a 65. életév betöltésétől lehet az öregségi nyugdíjat megállapítani, amihez 40 év helybenlakási idő szükséges
  • Spanyolországban szintén 65 éves kor felett lehetséges nyugdíjba vonulni és ehhez 15 évnyi járulékfizetésre van szükség

Mint láthatjuk sehol sem könnyebb, hiszen minden országban hasonló felosztó-kirovó rendszerben történik a nyugdíjak beszedése, illetve kifizetése. Ebből következően vajon mi a legjobb megoldás arra, hogy biztos és tisztességes nyugdíjunk legyen? A válasz az ÖNGONDOSKODÁS!

Kezdjük el ma, mert a halogatás és kifogás sokba kerülhet számunkra! Kérje segítségünket!